Toti pentru unu si unul pentru toti


DSC_0571

 

26 de echipe participante 4 trasee 4 defecte identificate si 1 castigator.

Aquaserv-Tulcea

AQUASERV Tulcea este noua campioana a concursului de detectii pierderi apa – FELICITARI

 

DSC_0576

Nita Dabiel – maistru instalator 43 de ani

Nita Sandu Florin – instalator 35 de ani

Vicolov Adrian – instalator 41 de ani

 

LOCUL 2 APASERV PIATRA NEAMTapaserv

DSC_0318

Alexandru Postavaru                Spiru Costel       Corneliu Trufas            Pop Nicusor Ciprian

piatra neamt

 

sigla rajaLocul 3 : RAJA Constanta

DSC_0398

Ovidiu Popescu                                           Mircea Sava                           George Bradescu

 

Locul 4 : Apanova Bucuresti       apa-nova

DSC_0272

Marcu Iulian                Ionut Dragan          Ionut Carstea          Alin Daniel Bobocel

 

Apasati  pe poza si vedeti poze cu echipele de la concursul de Detectii Pierderi Apa 2016 editia a 9-a Cluj Napoca Romania

DSC_0475

Diferenta dinte locul 1  si locul 2 este de doar 2 puncte – adica cativa centimetrii.

Asociaţia Română a Apei împreună cu Compania de apă Someş şi Consiliul Judeţean Cluj au organizat în perioada 29 iunie – 01 iulie 2016 cea de-a noua ediţie a tradiţionalului concurs de depistat pierderi de apă, Cluj Napoca fiind gazda acestui eveniment.

Anul acesta 26 de echipe ale operatorilor de apă din ţară şi-au demonstart priceperea şi calităţile în a identifica pierderi de apă ascunse. Pe cele 4 trasee din concurs au fost identificate 4 avarii cu ajutorul echipamentelor electroacustice specifice acestei activităţi.

Cele 26 de echipe în ordinea intrării pe trasee au fost din: Consanţa, Bistriţa, Brăila, Iaşi, Sibiu, Ilfov, Neamţ, Târgovişte, Bucureşti, Timişoara, Deva, Gorj, Dr.Tr. Severin, Miercurea Ciuc, Baia Mare, Galaţi, Suceava, Satu Mare, Tg. Mureş, Călăraşi, Alba iulia, Craiova, Oradea, Botoşani,Turda şi Tulcea.

Cele patru probe din concurs au fost alese pe diferite tipuri de materiale şi diametre necesitând o atenţie deosebită din punctul de vedere al celui care trebuie să le localizeze. Fiecare material are proprietăţi diferite în a transmite zgomotul produs de o avarie. Un alt factor de dificultate a constat în a identifica şi localiza defecte în condiţiile în care sistemul de canalizare este în trepte cu ruperi de pantă deci provocând zgomot intens. Clujul fiind un oraş cu dealuri, presiunile din sistemul de alimentare cu apă este diferit pe zone.

Echipele au demonstat reale calităţi în a localiza intr-un interval de 30 de minute pe un teren complet necunoscut şi în condiţii reale unul sau mai multe defecte pe fiecare tronson. Avariile au fost confirmate prin săpături la locurile indicate. Există o tradiţie şi în locuri perturbatoare de zgomote în care a fost indicată o avarie de toate echipele din concurs inclusiv de gazdă şi care nu a fost confirmată la săpătură. Fiecare echipă a avut de câştigat încredere şi siguranţă în acestă activitate, care presupune să vezi avariile prin beton şi pamânt.

O vorbă din bătrâni spune ca cel mai fericit concurent la o întrecere este concurentul de pe locul al treilea pentru că puţin îi lipsea să nu se claseze pe podium. În cazul de faţă echipa de pe locul trei este echipa de la RAJA Constanta. Cel mai nefericit concurent conform aceleaşi vorbe este cel clasat pe locul doi pentru ca era aşa de apoape de locul întâi. În cazul de faţă echipa de pe locul doi este echipa de la compania de apă APASERV Piatra Neamt. Dacă ne uităm la punctaj vom observa că doar 2 puncte desparte locul doi de locul întâi, adică câţiva centimetrii au făcut diferenţa.

Marele căştigător al acestei ediţii este ……… echipa companiei de apă Aquaserv Tulcea. Echipa este formată din fraţii Niţă Daniel şi Niţă Sandu – Florin împreună cu Vicolov Adrian. Anunţarea câştigătorului a adus un ropot de aplauze, conform tradiţiei Tulcea fiind gazda viitorului eveniment.

Există lucruri care trebuiesc îmbunătăţite în ceea ce priveşte regulamentul şi organizarea probelor dar cel mai important este ca aceste modificări să scoată în evidenţă capacitatea şi priceperea echipelor de a localiza pierderi de apă ascunse cu precizie foarte bună.

Fără perseverenţă nu putem progresa.

Imagini de la acest eveniment puteţi vedea accesând siteul Detectivii Apei Pierdute,

Această prezentare necesită JavaScript.

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre Alin Anchidin

detectii pierderi apa 0726 397 519
Acest articol a fost publicat în evenimente, foto, pierderi apa și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.